Miért szenvedünk?


Nincs semmi koze a betegsegemnek ehhez a bejegyzeshez, annak ellenere, hogy par napja szenvedek ettol a megfazastol :). Nemreg fejeztem be a Miert szenvedunk (Gerhard Salomon) c. konyvet es itt le van irva 14 fele szenvedes.Pl. Nevelo szenvedes, Megorzo szenvedes, A kereszt szenvedese, Dicsoito szenvedes, Felkeszito szenvedes, stb. Innen emelnek ki egy reszt ami kulonosen aktualisnak tunt, a cime: Szenvedeskozosseg Krisztussal. Lehet azert ragadott meg annyira mert ezen a teruleten erzem leginkabb hianyosnak eletem.
Ha elolvassuk a Zsidok 11,32-39-et, azt lathatjuk, hogy

"...egyesek hatalmas csodakat elhettek at, masok viszont nyomorultul elpusztultak. Ez azonban nem azert volt, mintha Isten azok fogyatekos hite miatt nem tudta volna oket is eppugy megdicsoiteni - a Szentiras mas magyarazatot ad ra: Masok kinpadra vonattak, visszautasitvan a szabadulast, hogy becsesebb feltamadasban reszesuljenek... Es mindezek, noha hit altal jo bizonysagot nyertek, nem kaptak meg az igeretet, mivel Isten mifelolunk valami jobbrol gondoskodott, hogy nalunk nelkul tokeletessegre ne jussanak (Zsido 11,35.39.40). Minel erettebb a hivo ember, annal tobb szenvedes jut neki osztalyreszul itt lent (Theodor Bohmerle). Mennyi torz velemeny es itelet szuletik ezzel kapcsolatban a hivoknel! Hianyzik annak tudata, hogy a sima, kenyelmes elet nem az, amit a Szentiras iger es Krisztus kovetesenek kiseroje igen gyakran kulonbozo nehezseg, a szegyen, az uldoztetes es a hatratetel.
Ezzel kapcsolatban a Roma 8,17 Ige: "Ha pedig gyermekek, örökösök is; örökösei Istennek, örököstársai pedig Krisztusnak; ha ugyan vele együtt szenvedünk, hogy vele együtt is dicsőüljünk meg. " "


Hogyan szenved ma a hivo ember Krisztussal/Krisztusert ? ? ?

Magamról

Rendszeres olvasók

About ....

Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedbõl, teljes lelkedbõl és teljes erõdbõl! (5Móz 6,5)
és
Ha szeretjük õt teljes szívünkbõl, teljes elménkbõl és teljes erõnkbõl, és ha szeretjük felebarátunkat, mint magunkat, sokkal több az minden égõ- és véresáldozatnál. (Mk 12,33)

"Feddhetetlenek és romlatlanok
legyetek, Isten hibátlan gyermekei
az elfordult és elfajult nemzedékben,
akik között ragyogtok, mint
csillagok a világban." (Fil 2,15)

"... szánjátok oda testeteket élő és szent áldozatul... és ne igazodjatok e világhoz, hanem változzatok meg értelmetek megújulásával, hogy megtudjátok: mi az Isten akarata... " (Róma 12)